Dokument till medgivandeutredningen

Utöver intervjuer och hembesök ska man även tillhandahålla diverse andra uppgifter till medgivandeutredningen.

- Brev från två referenser
- Intyg på föräldrautbildningen
- Hälsodeklaration
- Läkarintyg
- Intyg från försäkringskassan för de senaste 10 åren
- Utdrag från Kronofogdemyndigheten

Utöver detta hämtar familjerätten själva även ut:

- Registerutdrag från socialregistret i kommunen
- Utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister

Det mesta är rätt smidigt att få fram om man är ute i god tid. Det vi hade lite problem med var intyget från Försäkringskassan samt läkarundersökningen.

Försäkringskassan för att ingen av oss fanns med i deras register då vi aldrig tagit ut några sjukdagar. Pratade dock med en väldigt trevlig och hjälpsam tjej som skrev ett manuellt intyg till mig. Fick även hennes direktnummer så att min man kunde ringa henne för att även han få ett manuellt intyg skrivet. Så första kontakten med Försäkringskassan var, kors i taket, positivt! Hoppas att det fortsätter så...

Läkarundersökningen var det väl egentligen inte några problem med, men eftersom de aldrig gjort det tidigare på vår vårdcentral så var det lite rörigt. Vi hade med oss en blankett från familjerätten och en blankett från Barnens Vänner (på engelska/kinesiska) med vad som skulle ingå i undersökningen och läkaren gick igenom dem i ganska rask takt och bockade av. Sen visade det sig att labbet inte var öppet så att vi kunde ta de prover som krävdes utan att vi fick komma tillbaka och göra det dagen efter. Då vi tog proverna sa de att vi skulle komma tillbaka och hämta våra ifyllda blanketter i slutet av veckan (då provsvaren kommit), men när vi var tillbaka på fredagen var våra papper spårlöst försvunna och ingen visste var de hade tagit vägen. Det visade sig lite senare att det hade blivit ett missförstånd och att de hade postats istället. När vi kom hem låg de mycket riktigt i brevlådan.

Kommentarer

Populära inlägg