När ska man registrera sig hos en adoptionsorganisation?

Om man är osäker på vilket land man vill adoptera från eller om man är intresserad av att adoptera från ett land där det är kö för att skicka ansökan bör man registrera sig på en eller flera adoptionsorganisationer så snart som möjligt. Det datum när man registreras hos en adoptionsorganisation är det datum som blir ens "köplats" ifall man väljer ett land med kö, d.v.s. den som är registrerad först står först i kön.

Eftersom vi tidigt bestämde oss för Taiwan via Barnens Vänner och det inte var (är) någon kö för att skicka ansökan till landet registrerade vi oss förhållandevis sent, d.v.s. strax innan vi påbörjade vår medgivandeutredning.

Även om det inte är kö till landet är det bra att registrera sig innan man startar medgivandeutredningen eftersom man när man registrerar sig får information om adoptionsprocessen i landet. Vi fick exempelvis ett papper med frågor som bör vara med i medgivandeutredningen och kunde bocka av dessa tillsammans med våra familjerättssekreterare. Man får också information om vilka dokument som krävs i nästa steg så att man kan förbereda dem under tiden, ex. så behövde vi ett läkarintyg för medgivandeutredningen och en för förmedlingsbeslut/ansökan till landet och kunde då fixa båda under samma besök på Vårdcentralen.

När registrerade ni er?

Kommentarer

Populära inlägg