Legalisering

Vi fick kontrakt (plus övriga dokument) den 10 december. Förseningen berodde på att mitt mellannamn var felstavat när Barnens Vänner fick kontrakten, så de var tvungna att dubbelkolla med St Lucy så att detta inte skulle bli några problem innan de skickades vidare till oss.

Vår Notarius Publicus var väldigt flexibel och vi kunde boka om datumet i sista minuten och fick en ny tid 11/12 och kunde sedan hämta upp dokumenten 12/12.

13-17/12 hade vi en resa inbokad för att hälsa på släkten i Ungern, så tyvärr hade vi ingen möjlighet att åka till Stockholm för att få dokumenten stämplade förrän veckan innan jul.

19/12 var vi hos UD direkt på morgonen. Brorsan var med för säkerhets skull, men det var inga problem för dem att stämpla alla nio dokument på en kölapp. Vi fick vänta ca 10 min på vår tur och stämplingen tog mindre än 10 minuter.

Efter UD ska dokumenten kopieras och detta var lättare sagt än gjort. Det är tydligen helt ute med kopieringsmaskiner nu för tiden. Ingen av biblioteken i närheten hade möjlighet till kopiering och inte heller de tryckerier som låg i närheten. Till slut fick vi tips om Mailboxes etc. på Grev Turegatan och där hittade vi äntligen en kopieringsmaskin. Ungefär en timmes kopiering (80 sidor med sammanbundna dokument) senare tog jag bussen från Stureplan till Taipei Mission. 

Taipei Mission var inte lika smidigt som UD. De hade fullt upp med julbestyr och ingen möjlighet att stämpla mina dokument förrän på fredagen. De lovade dock att de skulle stämpla på morgonen på fredagen så att de kunde gå med fredagens post. Jag hade missat att ta ut pengar till expressavgiften, vilket inte var så smart eftersom det inte finns några bankomater i närheten av Taipei Mission. Jag lyckades till slut få ut 600 kr genom att göra tre köp på ICA (de hade maxbelopp på 200 kr per köp).

Kontrakten anlände från Taipei Mission 27/12 och efter några timmar vid kopieringsmaskinen lyckades vi få iväg dokumenten till Barnens Vänner innan posttömningen samma dag. 

Kommentarer

Populära inlägg