Skype

Vi hade vårt första Skype-samtal kl. 07.30 den 17 januari. Vi satt framför datorn och väntade och då ringde det istället från Taiwan på mannens mobiltelefon. Det var St Lucy som inte hade lyckats ringa upp oss på Skype och ville att vi skulle testa att ringa upp dem istället.

Vi ringde upp, de kopplade upp sig och personalen satte Yu-Han (vår dotter) framför datorn och efter det var det upp till oss att underhålla henne/försöka hålla hennes uppmärksamhet. Vi hade nog trott att personalen skulle vara lite mer aktiv i "samtalet", men de såg mest till att Yu-Han inte försökte smita iväg och pekade lite på oss ibland. 

Vi hade förberett oss med några gosedjur (som vi planerar att ha med oss när vi hämtar henne) och min man spelade gitarr och sjöng. Gitarren var det som hon tyckte var roligast och det som gjorde att hon verkligen var intresserad av vad som hände på andra sidan skärmen. I övrigt var hon måttligt intresserad, vilket man ju förstår. Inte lätt för en 1-åring att förstå vad de där konstiga människorna på andra sidan skärmen är för några.

Uppkopplingen var ganska dålig under hela samtalet så bilden var otydlig och ljudet klipptes lite då och då. Personalen bad om att få ringa upp igen två gånger, men det blev inte bättre. 

Hur som helst så var det jättekul att faktiskt få se henne "live". Man får ju en helt annan uppfattning av hur hon är och även till viss del hur hon ser ut. Nu längtar vi till den 14 februari och nästa samtal. 

Kommentarer

Populära inlägg