Väntan

Nu när alla dokument är inskickade och i princip alla punkter på listan att göra innan resebesked är avprickade finns inte mycket annat att göra än att vänta (och förbereda för hemkomst - kommer ett separat inlägg om detta).

Under väntetiden får vi nya bilder och en rapport om barnet ca 1 gång i månaden. Dock brukar rapporten komma på kinesiska ca 1 månad efter den är skriven och sedan kommer översättningen till svenska ännu några veckor efter det. Just nu ligger dock översättaren efter så vi har inte fått översättningar på november och decembers rapporter ännu. Något frustrerande, så vi har försökt få tag i någon annan som kan översätta åt oss - vilket inte är det enklaste, eftersom man i Taiwan använder traditionellt kinesiskt skriftspråk medan man på fastlandet använder en förenklad variant.

Vi får även Skypa med barnet ca 1 gång i månaden. Detta verkar variera en del, men vi fick frågan om första datumet redan innan vårt kontrakt anlänt till Taiwan och hade det första Skype-mötet 17/1. Vi har även ett nytt datum inplanerat 14/2. Ett separat inlägg om Skype-samtalen kommer.

Utöver detta har vi fått skicka en fotobok till barnet, med bilder på oss och på vårt hem. Denna hann vi inte skicka innan det första Skype-samtalet, så det blir spännande att se om hon har fått den och om hon känner igen oss vid nästa samtal.

Kommentarer

Populära inlägg