Skype 2 & 3

Vi har haft ungefär ett Skype-samtal i månaden under 2019. Det första hade vi ju i mitten av januari, nästa i mitten på februari, sedan slutet av mars och nu igen den 18 april.

Skype-samtalen har varit ca 30 min långa och de har förlöpt ungefär på samma sätt. St Lucys ringer upp och sedan är personalen ganska passiv och låter oss underhålla Yu-Han. Joseph har sjungit och spelat guitar och så har vi vinkat och visat vår katt och lite leksaker. I mars hade hon även fått vårt fotoalbum, så personalen pekade på bilderna och sedan på skärmen och sa mamma och pappa.

Det blir dock svårare och svårare att hålla hennes uppmärksamhet under samtalen ju äldre hon blir. I januari var hon ganska liten och satt mest där personalen placerade henne. I februari började hon röra på sig lite mer, men satt ändå ganska stilla och kollade på oss. Under samtalet i mars hade hon lärt sig att gå och tyckte då inte att det var roligt alls att sitta stilla i 30 min, vilket man ju kan förstå. Det blir spännande att se hur mycket hon har utvecklats tills nästa gång och vi får nog försöka planera in lite mer interaktiva aktiviteter.

Kommentarer

Populära inlägg