Planering av resan

Vår resa kommer att bli ca 2,5 vecka. Först fem nätter i Taipei, sedan sju nätter i Tainan (där barnhemmet ligger) och till sist två nätter i Taipei innan hemresan.

Det första vi tog tag i var flygresan. Bestämde ganska snart att vi skulle använda oss av en resebyrå, mest för att vi själva inte orkade leta runt och sedan ringa och fixa med dotterns hemresa. Vi använde oss av BQ Travel i Vetlanda och det fungerade jättebra!

De alternativ som vi fick (från Köpenhamn) var:

1. Fly Emirates med mellanlandning i Dubai (6+8h)
2. KLM med mellanlandning i Amsterdam (2+12 h)
3. Thai Airways med mellanlandning i Bangkok (10+4 h)
4. SAS med mellanlandning i Hong Kong (10+2 h)

Vårt förstaval var egentligen SAS eftersom de har kortast flygtid, men detta var mitt i SAS strejk och det kändes helt hopplöst att få tag på dem för att få till dotterns hemresa (130 min väntetid).

Till slut bestämde vi oss för Emirates, dels på grund av priset och dels på grund av att de hade störst Baby Bassinet (75 cm, max 12 kg, max 2 år).

Hotellbokningarna har vi gjort själva. De första nätterna i Taipei har vi bokat Star Hostel Taipei Main Station som är hyfsat billigt, centralt och har bra recensioner.

I Tainan var det lite klurigare, dels för att utbudet är mindre och dels för att vi då har dottern hos oss. Vår första plan var att hyra en lägenhet via Airbnb, men vi lyckades inte hitta någon som motsvarade våra krav så det fick bli hotell istället. Barnens Vänner rekommenderar bland annat Evergreen Plaza och Les Hotel som båda ligger lite utanför centrum och har pool. Vi tyckte dock att båda dessa var lite väl dyra och ville ha något lite mer centralt eftersom det annars blir ett projekt varje gång man ska ta sig någonstans så vi prioriterade bort poolen och bokade istället ett litet, centralt hotell och med väldigt bra recensioner som heter "Your fun apartment" (konstigt namn eftersom det inte är en lägenhet). Nu håller vi tummarna för att det är bra också!

De sista nätterna i Taipei blir det Dandy Hotel - Daan Park Branch. Hotellet har bra recensioner och ligger precis jämte en MRT-station (tunnelbanan) och inte långt från Taipei 101.

Kommentarer

  1. Hej!
    Vi valde också bort de dyrare hotellen som BV rekommenderade och bodde också centralt. Vilket vi inte ångrar! Det finns turistbussar som stannar vid bla Chihkan Tower som tar er lätt till en massa sevärdigheter i Tainan och AnPing.
    Vi badade i badhuset för några kronor, de har även en utomhuspool.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg