Taipei dag 1

Vårt hostel anordnade walking tour i närområdet kring hotellet (nordsidan av Taipei Main Station), så vi började dag 1 med den. Turen tog ca 1 h och tog oss till den lokala marknaden där vi fick smaka frukt som var speciell för Taiwan, till en liten mysig artisan coffee shop, ett te-hus där vi fick testa beskt te (som var väldigt hälsosamt), ett dumpling-ställe samt en gata med matstånd.




Efter den guidade turen fortsatte vi gå upp mot Zongshan Metro Station utan att egentligen ha något speciellt mål i sikte. Vi dök på en del häftig gatukonst och insåg att det finns en hel värld under jorden runt Taipei Main Station och upp till Zongshan, dvs. Taipei Metro Mall och Zongshan Metro mall. 


Vi fortsatte att gå från Zhongshan Station till Dadaocheng. Jag har kollat på serien "A taiwanese tale of two cities" som utspelar sig där och var nyfiken på hur det såg ut i verkligheten. Första gången vi gick dit (ja, vi var där flera gånger) hade vi inte läst på något. Vi fastnade direkt för området då där finns en blandning av gamla anrika butiker som säljer te, kinesisk medicin, torkade varor, tyger etc., samt nya hippa affärer, te-hus, caféer och till och med en Mikkeller (dansk öl) pub. Där finns dessutom flera intressanta tempel, bland annat XiaHai City God Temple, dit taiwaneserna går för att be om tur med kärlekslivet, samt YongLe Market som har en stor tygmarknad på våning 2.




Från Dadaocheng fortsatte vi till 2/28 Peace Park, som var en liten trevlig park, men som man kan hoppa över om man har ont om tid. 



Vi gick vidare mot Chiang Kai-Shek Memorial Hall och blev överväldigade av hur stort det var. Vi kom precis i slutet av vaktombytet och hann se några minuter av det, men vi gick mest omkring och tog bilder av de mäktiga byggnaderna.





Efter besöket på Chiang Kai-Shek Memorial fortsatte vi mot Shilin Night Market. Jag var där flera gånger under 2009, men kände inte alls igen mig nu när vi kom dit igen. Det visade sig att de hade flyttat hela marknaden till en annan plats och gjort delar av den till en food court under mark. Vi tyckte att Shilin Night Market var helt ok, men kanske något turistig och inte alls lika genuin som den gamla marknaden. Shilin som område tyckte vi däremot mycket om. Vi hade inte så mycket tid att strosa omkring, men där verkade finnas många trevliga butiker, caféer och restauranger.

Riktigt god Pepper Bun på Shilin
Shilin Night Market
Food Court på Shilin Night Market
Vi avslutade dagen med ännu en runda till Ningxia Night Market, då vi hade hunnit bli hungriga igen.
Ningxia Night Market
Ningxia Night Market

Kommentarer

Populära inlägg