Taipei dag 2 (del 2)

När vi var klara med vår Walking Tour gick vi vidare till Taipei Botanical Gardens, som inte imponerade som botanisk trädgård - men som var en trevlig liten park och oas mitt i Taipei.

Nästa stopp var Jianguo Holiday Flower Market och Taipei Weekend Jade Market som ligger under en vägbro i ett parkeringsgarage nära Daan Park. Den förstnämnda ett absolut måste om man är det minsta intresserad av växter och den sistnämnda ett bra ställe att handla presenter med sig hem. I anslutning till dessa två finns också en annan marknad där det säljs lite av varje.

Jianguo Holiday Flower Market

Taipei Weekend Jade Market
Taipei Weekend Jade Market
Eftersom vi var på rätt metrolinje för att åka till Taipei 101 bestämde vi oss för att åka vidare dit. Vi hade förväntat oss att kön till Taipei 101 observatory skulle vara ganska lång, speciellt eftersom det var en solig dag med klart väder, men väntetiden var bara 20 min så vi bestämde oss för att åka upp. Väl uppe bestämde vi oss även för att vara kvar till solnedgången, vilket var ca 1 h bort och det var lätt värt det, som ni ser på bilderna nedan. Vi höll dock på att missa att man numera kan gå upp ytterligare en våning till ett utomhusdäck, men upptäckte det strax innan solen skulle gå ner och hann springa upp och ta några sista bilder.





Vad gäller Taipei 101 i övrigt så hade shoppingcentret sjangserat ganska mycket sedan jag var där sist (2009), då fick man verkligen en känsla av lyx när man steg in där. Nu kändes det som vilket köpcenter som helst. Vi gick även ofta till Taipei 101´s food court för att äta lunch under 2009, men inte heller den höll samma standard längre. Nu var den visserligen under renovering så den kanske kommer bli bättre igen.

Vi avslutade dagen med ett besök på Linjiang Street food market (Tonghua). Vi tyckte att den var helt ok, men ganska posh och turistig och det var långa köer till de mest populära stånden.

Kommentarer

Populära inlägg