Taipei inledning


Vi stannade fem nätter i Taipei innan vi åkte vidare till Tainan för att hämta och Lily och sedan två nätter till innan vi skulle flyga hem. Jag har varit i Taipei flera gånger innan (med jobbet) och hade sett många av de stora sevärdheterna tidigare, men det var 2008-2009 - så mycket hade förändrats.

Vi tyckte inte att fem nätter (fyra heldagar) var tillräckligt för att se allt vi ville i Taipei, vi hann ex. inte med National Palace Museum. Vi hann heller inte med några dagsutflykter från Taipei eller hika upp på Elephant Mountain, vilket vi gärna hade velat göra.

Jag tänkte först att jag skulle skriva ett inlägg om hela Taipei, men insåg snart att det skulle blir alldeles för långt. Så istället kommer ett inlägg per dag och sedan en sammanfattning av vad vi tyckte var bra och mindre bra.

Vi anlände till Taipei på eftermiddagen och hann inte med så mycket annat än att checka in och äta den allra första dagen. Vi hann dock med en sväng till Ningxia Night Market, som låg relativ nära hotellet. Inte jättestor, men den kändes väldigt genuin och hade det mesta man kan tänkas vilja ha.



Kommentarer

Populära inlägg