Flygresan hem

Flygresan hem gick faktiskt över förväntan. Det var väl egentligen det momentet under resan som vi hade varit mest oroliga över, men det gick hur bra som helst. Vi flög med Emirates och hade mellanlandning i Dubai, dvs. Taipei-Dubai, 8h, Dubai-Köpenhamn, 6 h.

Vårt flyg gick 23.55 från Taipei. Vi valde att checka ut sent (istället för att boka en extra natt) då vi tänkte att det var bättre för Lily att få sova på flygplatsen istället för att somna på hotellet och bli väckt för att åka till flygplatsen, checka in etc.

Vi behövde checka ut från hotellet 16.00, så vi tog metron/tåget ut till flygplatsen efter det och hade ganska mycket tid innan incheckingen öppnade ca 20.30. Det gick faktiskt bra att fördriva tiden - vi käkade, fikade, gick i affärer. Målet var att hålla Lily vaken tills vi hade checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen. Hon lyckades dock somna i bärselen i kön till incheckningen och fick sedan vakna en sväng för att gå igenom säkerhetskontrollen, men hon somnade om ganska snabbt igen och sov sedan mer eller mindre oavbrutet tills vi fick väcka henne för frukost innan vi landade i Dubai. Vi satt på första raden i Economy och hade en baby cot, men Lily ville inte sova i den utan sov istället på mig.

I Dubai hade vi fyra timmars väntetid, vilket var alldeles för mycket. Lily tyckte väl att det var helt ok, det var roligt att åka bagagevagn och kolla på flygplan men föräldrarna som inte sovit lika mycket på planet tyckte att det var ganska jobbigt att vänta.

På flygningen mellan Dubai och Köpenhamn fick Lily klistermärken av Emirates och sysselsatte sig en stund på det. Hon tyckte inte att baby cot'en var bra att sova i, däremot ett utmärkt ställe att sitta och leka på med bra utsikt. Efter någon timme somnade hon igen och sov tills vi fick väcka henne så att hon hann äta lite innan landning.

Vi tyckte att det funkade jättebra att flyga med Emirates och flyga på natten, även om mellanlandningen kunde ha varit lite kortare. Personalen var supertrevlig och Lily fick leksaker och filtar på båda flygningarna. När Lily sov under måltiderna fixade de mat till henne när hon vaknade och tog sig alltid tid att busa med henne om hon var vaken när de gick förbi.

Kommentarer

Populära inlägg