Taipei dag 3

Dag tre var en söndag och gick vi upp tidigt för att åka upp med Maokong Gondola. Tyvärr var söndagen den enda dag då vädret skulle vara klart under vår vistelse, så vi fick trängas med alla taiwaneser som också skulle åka upp. Vi väntade i ca 1 h på vägen upp och på vägen ner ställde vi oss inte ens i den milslånga kön utan tog istället en taxi, vilket var supersmidigt och inte speciellt dyrt.  

Själva gondolfärden var trevlig med utsikt över Taipeis skyline och lummiga berg, men själva Maokong tyckte vi inte var så väldigt imponerande. Kanske berodde det på mängden folk och på värmen som gjorde att det var för varmt för att gå några längre sträckor, eller kanske på våra förväntningar, men efter en liten promenad och en kanna Oolong (vi valde det ställe som hade bäst utsikt) så kände vi oss rätt färdiga med Maokong. 




Vi fortsatte till Taipei zoo, där jag var 2009 och som jag då tyckte var väldigt bra. Tyvärr fick vi inte alls samma känsla denna gång. Kanske var det återigen för mycket folk, värmen och förväntningarna, men vi tyckte att det kändes slitet och oinspirerande. De har dock påbörjat en upprustning, så kanske kommer det bli bättre i framtiden igen. Insåg att jag inte tog en enda bild på själva djurparken, endast på växter (ja, jag är en crazy plantlady).


Vi avslutade dagen med en sväng till Dadaocheng och sedan Ningxia Night Market.

Kommentarer

Populära inlägg