Taipei Night Markets

Vi hann med fyra nattmarknader under vår vistelse.

Ningxia
Ningxia var helt klart vår favorit av de nattmarknader som vi besökte. Det var också den som låg närmast vårt hotell och den som var smidigast för oss att besöka. Vi gillade att den var relativt liten, men ändå hade ett stort utbud av maträtter. Den kändes heller inte speciellt turistig, även om det så klart var en del turister där. Men det bästa med den var att den kändes livlig och genuin, kanske på grund av att den är uppbyggd så att det är små "korridorer" mellan stånden där man får gå och trängas. Sen fanns även flera restauranger vid sidan om själva marknaden ifall man hellre ville sitta ner och äta sin måltid, bland annat ett riktigt bra dumplingställe.



Shilin
Vi tyckte inte att Shilin var så mycket att ha. Dock kan det ha berott på att vi (jag) jämförde den med den gamla Shilin Night Market (pre 2011), som påminde om Ningxia fast i mycket större skala och dels kan det ha berott på att vi var där ganska tidigt, dvs. precis när de hade öppnat och innan den stora rusningen. Vi tyckte dock att den var ganska tråkig, då det inte fanns så många stånd utomhus längre utan de flesta hade fått flytta in i food courten unden marken och blivit mer restaurangliknande. Det kändes också som den nya marknaden var uppbyggd för att turister och inte för den lokala befolkningen. Vad gäller utbudet av mat kan jag inte säga så mycket, då vi inte var så hungriga och endast testade pepper buns (vilka i och för sig var grymt goda).



Yanshan
Vi gillade Yanshan för att den kändes väldigt genuin. Vi träffade inga andra turister där och ingen pratade engelska. Matutbudet var även mindre anpassat för turister och man kunde hitta allt från grisfötter till kackerlackor. Sen var det inte den smidigaste marknaden att besöka då den består av matvagnar längs en väldigt trafikerad gata. Man fick liksom klämma sig emellan parkerade bilar, och scootrar alternativt ge sig ut i vägen för att komma runt dem. Vad gäller matutbudet så kanske inte det var så mycket som passade mig, men som upplevelse kan jag rekommendera den.


Linjiang (Tonghua) Street
Denna marknad var mycket mer "posh" än de övriga Night Markets som vi besökte. Den är ganska liten och består ev en gata med matvagnar/stånd med affärer bakom som säljer skor, kläder, souvenirer etc. Matutbudet var helt ok, men det var väldigt långa köer till de populära matvagnarna. Vi tyckte att denna marknad var ganska tråkig och att alla affärerna tog fokus från maten. Lyckades inte heller ta en enda bild på marknaden...

Kommentarer

Populära inlägg