Taipei Shopping

Här kommer en sammanfattning av de ställen vi tyckte var bäst för shopping. Då snackar jag inte shopping av märkeskläder etc. som man kan köpa överallt, utan om lite mer speciella saker, hantverk och lokala specialiteter.

Dadaocheng (Dihua Street)
Perfekt för presenter/souvenirer/bra att ha grejer/snacks. Framför allt finns här torkade produkter, mestadels frukt och fisk. Men det finns även flera små affärer som säljer väskor, skärbrädor, korgar, ätpinnar mm. samt små butiker med hantverk så som tekannor och temuggar. Är man intresserad av att sy så får man inte missa Yongle Market där de har ett gigantiskt utbud av tyger.



Taipei City Mall/Zhongshan Metro Mall
Taipei City Mall och Zhongshan Metro Mall ligger båda i underjorden. Taipei City Mall börjar någonstans vid Beimen Metro Station och fortsätter halvvägs till Zhongshan Metro Station där det övergår till Zhongshan Metro Mall. Perfekt för en regnig dag och smidigt med barn då det är massa bilfri yta att springa på.

Här finns massor av souvenirbutiker och små butiker som säljer lite av varje. Det finns även små områden med "marknadsstånd" där det säljs kläder och prylar. Är man intresserad av Manga och japansk kultur består en del av shoppingcentret (Taipei City Mall) av Mangaprylar och där finns även ett Maid-café.

Huashan 1914 Creative Park
Här finns flera specialbutiker där vissa säljer hantverk, andra japanska produkter, lokala taiwanesiska märken, träleksaker etc. Perfekt om man vill hitta lite speciella souvenirer eller presenter att ta med sig hem.

Butiken "Woonderful life", som är specialiserad på leksaker och inredningsdetaljer i trä, har även en liten del av butiken där barn kan experimentera och leka. Man måste dock boka i förväg.


Red House
I Red House finns en musei-shop som säljer diverse souvenirer från Taiwan, de flesta designade av lokala förmågor och således lite roligare än i generiska souveniraffärer. Här finns även ett område med massa små butiker/stånd med produkter med anknytning till Taiwan. En del hantverk, men även en del mer kommersiella taiwanesiska märken. Ännu ett bra ställe att köpa lite mer speciella souvenirer och presenter att ta med sig hem.

Kommentarer

Populära inlägg