Ödets nycker - adoption nr 2

Efter mycket om och med har vi nu bestämt oss för att påbörja adoption av ett syskon till Lily. Vi hade egentligen bestämt oss redan innan sommaren och planerat att påbörja processen efter semestern, men då (5 maj) kom nyheten om att Barnens Vänner skulle avveckla sin verksamhet och inte längre tog emot nya ansökningar. I samband med detta började vi vackla. Orkade vi verkligen börja om med en ny organisation? Vilken skulle man i så fall välja? Behövde vi tänka om och byta land? Vi bestämde oss för att avvakta, dels för att vi ville veta vad som skulle hända med St Lucy och dels på grund av Covid.

Igår på lunchen bestämde vi oss igen. Fortfarande ingen information om St Lucy, men eftersom Lily fyller 5 i år och vi inte vill att ålderskillnaden ska bli alltför stor ville vi inte vänta längre. Så vi började jämföra de två återstående adoptionsorganisationerna och det lutade starkt åt att välja Barnen Framför Allt (Bfa), dels för att de har fler barnhem och större erfarenhet av Taiwan och dels för att de är en mindre organisation där man får en mer personlig kontakt (liksom BV). 

Då råkade jag se ett inlägg i en av adoptionsgrupperna på facebook från en person som skrev att de skulle adoptera från St Lucy via ADOPTIONSCENTRUM. Jag slänger mig således på tangenterna och skriver till personen, som snabbt svarar och konfirmerar att Adoptionscentrum håller på att ta över kontakten med St Lucy med hjälp av Lisbeth från BV. Klickar strax efter det in på ACs sida om Taiwan och ser att de precis har uppdaterat med information om St Lucy. Kändes lite surrealistiskt att detta skedde precis samtidigt som vi bestämt att vi skulle starta vår process. Kanske även lite förutbestämt. Valet kändes i alla fall plötsligt enkelt och nu är medlems- och ansökningsavgift inbetald till AC och familjerättssekreteraren ska ringa på tisdag.

Kommentarer

Populära inlägg