Inlämnat till domstol

Det har varit dåligt med uppdateringar här. Det är för att det inte har hänt speciellt mycket, i alla fall inte sådant som får processen att gå framåt. 

Nu verkar det dock som att proppen har lossnat något. Vi hade ett första Skype-samtal den 8/1 och idag fick vi reda på att handlingarna lämnades in till domstol (d1) den 11/1. Dock inte till den domstol (d2) som det var planerat för, så nu väntar vi på besked om huruvida vårt ärende kommer att handläggas av den domstolen (d1) eller om de ändå måste lämnas till den andra domstolen (d2). 

Om d1 nu går med på att handlägga vårt ärende kommer vi sannolikt inte att behöva vara med på court hearing utan då kommer vi, liksom vid förra adoptionen, att få ett pick-up date när allt är klart och vara i Taiwan i ca en vecka. I så fall kan vi räkna med (minst) 2-3 månader till court hearing + 1-2 månader för first och final decree, så i allra bästa fall (osannolikt) court hearing i mars och pick up i april-maj och i det mer sannolika fallet court hearing i april och pick up i juni. 

Om d1 inte tar emot vårt ärende kommer det att lämnas in till d2, sannolikt under februari. I bästa fall (osannolikt) blir tidslinjen då bara förskjuten ytterligare en månad. Dvs. court hearing i april, som vi behöver vara med på och sedan 6-9 veckor i Taiwan för att invänta First - och Final Decree, dvs. hemresa i juni. I mer sannolikt fall court hearing i maj-juni och sedan 6-9 veckor i Taiwan, dvs. hemresa i juli eller augusti. Vi vet i nuläget inte heller om vi kommer att få stanna i Taiwan, eller om det blir två resor, dvs. en för court hearing och sedan en för att hämta när allt är klart. 

I båda fallen kan det även dra ut på tiden, så egentligen har vi fortfarande absolut ingen aning om när vi ska åka. 

Kommentarer

Populära inlägg