Taipei dag 2 (del 1) - Walking tour of the Qing & Japanese Era

Andra dagen bestämde vi oss för att följa Lonely Planets "Walking tour of the Qing & Japanese Era". Vi hoppade dock över några av platserna och gjorde turen i omvänd ordning, men på det stora hela var det en intressant tur som tog oss till ställen som vi kanske inte hade hittat eller prioriterat annars.

Turen innehöll en hel del tempel. Vi började med Taipei Tianou Temple, som egentligen inte var med på turen, men som låg på vägen.

Taipei Tianou Temple 
Taipei Tianou Temple 
Vi fortsatte mot Red House, som har varit allt från marknad till teater. Nu är det ett kreativt center och vi spenderade ganska mycket mer tid där än planerat eftersom det fanns massa små trevliga butiker/stånd med lokala produkter.

Red House
Nästa stopp var Nishi Honganji där en gång det största japanska templet i Taiwan hade legat. Nu var det dock bara en liten park med ett klocktorn och ett litet mysigt te-hus.

Nishi Honganji
Nishi Honganji
Efter det gick vi till Qingshui Temple, som är ett av de tre stora templen i Taipei - men till skillnad från Longshan helt folktomt. Vi käkade lunch på en liten restaurang utanför templet och spenderade sedan en stund på en liten marknad innan vi gick vidare mot Qingshan Temple.

Qingshui Temple 

Qingshan Temple ligger inklämt mellan höghus och ser ganska litet ut från utsidan, men består av flera våningar varav den översta har en terass. Av de tempel som vi besökte i Taipei var detta vår favorit.
Qingshan Temple
Qingshan Temple
Qingshan Temple
Vi fortsatte mot Longshan Temple som är det största och mest besökta templet.



Sist på turen var Bopiliao Historic Block, som innehåller arkitektur från Qing och den japanska eran. Området var trevligt och instragramvänligt, men även om husen var i bra skick stod de flesta tomma.

Kommentarer

Populära inlägg